Dakkapel vergunning

Benieuwd of u een dakkapel vergunning nodig heeft voor de plaatsing daarvan? Het is niet in alle gevallen nodig om een (bouw)vergunning aan te vragen. De (gedeeltelijke) vergunningsplicht voor een dakkapel helpt de veiligheid te waarborgen, zowel die van uzelf als omwonenden. Bovendien dienen uw buren geen last te hebben van de dakkapel die u plaatst. U kunt zich in uw gemeente richten tot Bouw- en Woningtoezicht wanneer u na wilt gaan of u een dakkapel vergunning nodig heeft. Dit kan per gemeente en zelfs per wijk verschillen.

Voorwaarden voor een vergunningsvrije dakkapel

U dient aan een aantal belangrijke voorwaarden te voldoen wanneer u de dakkapel vergunningsvrij wilt plaatsen. We zetten er een paar op een rij:

  • U plaats de dakkapel op het achterdakvlak of zijdakvlak, niet gekeerd naar openbaar toegankelijk gebied.
  • De dakkapel heeft een plat dak
  • De dakkapel is niet hoger dan 1,75 meter
  • De dakkapel staat niet op een monument, stads- of dorpsgezicht

Er gelden nog een paar voorwaarden om een dakkapel vergunningsvrij te mogen plaatsen, we kunnen u daar uiteraard meer over vertellen. Indien u zich aan deze voorwaarden houdt is het niet nodig om een vergunning voor de dakkapel aan te vragen, we kunnen u er dan direct mee van dienst zijn.

 

Dakkapel Expert.com verzorgt de vergunning voor de dakkapel

Dient u wel een dakkapel vergunning aan te vragen? We kunnen u daar uiteraard mee van dienst zijn. We rekenen daarvoor een scherpe vergoeding, plus de kosten voor de gemeentelijke leges en eventuele noodzakelijke constructieberekeningen. We maken de bouwtekeningen in orde en sturen de bouwaanvraag voor u in, zodat u daar zelf zo min mogelijk omkijken naar heeft.

Wilt u ons een dakkapel vergunning laten aanvragen of bent u benieuwd naar de aanvullende voorwaarden om een vergunningsvrije dakkapel te mogen plaatsen? Neem contact op voor meer informatie.